Remote desktop cu TeamViewer

Remote desktop este o aplicație ce permite utilizatorului să controleze de la distanță un alt calculator. Aplicația permite control total al calculatorului accesat oferind suplimentar și funcționalități de transfer de fișiere, online meeting, presentation și chat. Versiunile gratuite vin cu un grad limitat de funcționalitate.

Tehnologia remote desktop este folosită preponderent pentru asistență tehnică de la distanță oferind clienților un timp de răspuns rapid în rezolvarea problemelor tehnice.

Cele mai utilizate aplicații remote ce oferă serviciu gratuit pentru utilizare non-comercială sunt TeamViewer, LogMeIn, Ammyy, ShowMyPC.

TeamViewer este cea mai avansată aplicație pentru suport remote, online meeting și online presentation. Este foarte ușor de folosit, descărcați TeamViewer, instalati, rulați aplicația și este gata de utilizare în mai puțin de un minut. TeamViewer poate fi folosit pe sisteme de operare Windows, Mac, Linux și terminale mobile.

Pentru realizarea conexiunii remote aplicația TeamViewer trebuie instalată obligatoriu pe ambele calculatoare. Interfața de control a programului poate fi folosită simultan ca server sau ca client. Fiecare calculator primește automat un ID de identificare și o parolă. Serverul se autentifică la stație prin adăugarea ID-ului de partener și a parolei pentru acces privat.

TeamViewer

În imaginea de mai sus se pot identifica cele două zone ce oferă informațiile necesare realizării unei conexiuni remote desktop. Allow Remote Control ce afișează ID-ul și parola generate automat pentru calculatorul unde s-a realizat instalarea aplicației și Control Remote Computer unde se introduce ID-ul partenerului de remote și parola pentru inițializare conexiune.

Prezentare video funcționalități Team Viewer

Pentru asistență IT vă recomandăm să utilizați secțiunea de contact.

Un comentariu

  1. Este un program extraordinar, ma pot conecta de la servici pe calculatorul de acasa si invars.
    Cand sunt in vacanta de pe laptop pornesc calculatorul de la servici prin tehnologia wake-on-line.
    Varianta comerciala mi se pare foarte scumpa doar pentru o singura licenta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *