Evaluare performanțe hardware, Windows Experience Index

Windows Experience Index sau prescurtat WEI, evaluează performanțele hardware și software a calculatorului printr-un punctaj. Cu cât punctajul este mai mare cu atât performanțele hardware ale sistemului sunt mai bune. Practic, fiecare componentă hardware a sistemului primește un punctaj, se realizează o medie iar punctajul obținut poate fi un evaluator în achiziționarea de programe sau upgrade-ul de componente hardware.

Vizualizare punctaj Windows Experience Index:

  • butonul Start de Windows » Control Panel » Performance Information and Tools …
  • pe desktop click dreapta pe icon-ul Computer » Properties …

Windows Experience Index System

Microsoft Windows testează procesorul, memoria RAM, placa video 2D și 3D, hard disk-ul principal și hard disk-ul secundar pentru a determina performanțele hardware ale calculatorului.

Evaluare performante hardware

Evaluarea componentelor hardare prin serviciul Windows Experience Index se aplică imediat după instalarea sistemului de operare și a driverelor. Pentru o evaluare corectă a performanțelor hardware este rocomandat să se re-evalueze calculatorul de fiecare dată când este modificată o componentă hardare sau când se actualizează driverele pentru una din componentele sistemului ce sunt incluse în testul de evaluare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *