Dropbox – cloud storage 2 GB gratuit

Dropbox este un serviciu online de stocare a datelor freemium cloud cu limită de 2 GB de date per utilizator.

Serviciul de stocare al datelor poate fi accesat și administrat în două variante. În prima variantă accesul se poate face prin intermediul unui browser web de pe orice sistem de operare. A doua variantă oferă mai multe avantaje de control al datelor prin aplicația cross-platform ce poate fi instalată de pe site-ul dropbox.com sau din magazinul de aplicații de pe terminalele mobile.

Un mediu de stocare online gratuit de 2 GB spațiu este suficient pentru a salva 300 melodii mp3, 500 imagini, 10 filmulețe de 200 MB, s.a.m.d.

Dacă ai un USB stick și îl folosești pentru date importante și se întâmplă să-l uiți la birou sau acasă, sau mai rău, să-l pierzi, varianta oferită de Dropbox pare una accesibilă. Poți instala aplicația pe calculatorul de la birou, pe calculatorul de acasă, pe telefon și astfel datale tale cele mai importante sunt actualizate în permanență pe serverul cloud aferent contului tău.

La un moment dat spațiul oferit gratuit poate deveni insuficient pentru utilizatorii ce doresc să transfere fișiere mai mari, astfel pot opta pentru serviciul premium contra-cost.

Există terminale mobile și tablete care automat oferă suplimentar spațiu promoțional mare de stocare pentru o perioadă de 24 de luni da la data conectării pe contul Dropbox. În cazul meu am primit de la Samsung încă 48 GB spațiu suplimentar.

În varianta de administrare prin intermediul unui browser web, la secțiunea Settings > Account … Dropbox vă oferă posibilitatea să vă măriți spațiul de stocare cu 500 MB pentru fiecare invitație trimisă și acceptată.

Detalii spațiu cont personal

dropbox-invite

 

La instalarea aplicației pentru desktop se crează un folder cu numele Dropbox în care se poate vizualiza ierarhic structura de foldere și fișiere.

Orice modificare în această structură modifică automat datele de pe toate dispozitivele unde Dropbox este instalat. Dacă se întamplă din greșeală ca unele fișiere să fie șterse, actualizarea va fi identică și pe celelalte dispozitive. Acest lucru poate crea neplăceri dacă nu suntem atenți.

Un exemplu de luat în seamă, este atunci când din greșeală ștergi toate fișierele din Dropbox, astfel prin sincronizare se vor șterge fișierele de pe toate dispozitivele, inclusiv și de pe serverul cloud. Practic dacă nu ești un utilizator experimentat vei tinde să crezi că toate fișierele tale s-au pierdut pentru totdeauna.

Dropbox oferă serviciul de restore pentru documentele șterse. Acest lucru se poate realiza prin conectarea la cont prin browser, secțiunea Events unde sunt afișate toate evenimentele petrecute în ultimele 6 luni pe contul respectiv.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *