Defragmentare hard disk cu MyDefrag

Hard disk-urile sunt componente hardware ce permit instalarea sistemelor de operare și stocarea de informații. Defragmentarea este un proces software de întreținere și optimizare a hard disk-ului.

MyDefrag este unul dintre cele mai bune programe de defragmentare a hard-disk-urilor pentru sistemele de operare Windows Microsoft. MyDefrag este o aplicație stabilă deoarece este bazată pe standardul de defragmentare Microsoft.

Defragmentarea și optimizarea hard disk-ului va permite acestuia să funcționeze mai rapid și de asemenea îi va prelungi perioada de funcționare.

Defragmentarea – imaginati-vă o carte ruptă în mai multe părti, câteva pagini sunt pe birou, altele sunt pe jos sau în altă cameă imprăștiate. Va trebui să mergeți ceva până să ajungeti la fiecare pagină să citiți cartea. Exact așa se întâmplă cu o aplicație instalată pe un hard disk. Defragmentarea indexează informațiile în așa fel încât îi va permite calculatorului să funcționeze în parametrii optimi.

Optimizarea – imaginați-vă o librărie cu o grămadă de cărti imprăștiate pe mai multe etaje și rafturi. Există un index care îți spune unde este fiecare carte, dar va trebui să umbli ceva dacă ai nevoie de mai multe cărți. Același lucru se întâmplă și pe un hard-disk, fișierele care aparțin unei aplicații pot fi oriunde pe hard-disk. Optimizarea aranjează toate fișierele grupate într-o anumită zonă a hard-disk-ului, le indexează alfabetic lăsând spațiu liber pentru alte fișiere.

MyDefrag – selectare partiții pentru optimizare și defragmentare

MyDefrag

Nu există o regulă pentru perioadele de timp în care trebuie utilizată aplicatia pentru defragmenare. Un hard-disk ce este utilizat la birou 8 ore pe zi necesită o atenție sporită și o defragmentare periodică. Cel mai probabil, un departament IT va prelua sarcina pentru asistență de specialitate.

MyDefrag - defragmentare

Cu MyDefrag se pot defragmenta și memoriile USB, cardurile de memorie, chiar și SSD-uri (Solid State Drive). Teoretic, dezavantajul pentru aceste unități de stocare este că au un număr limitat de cicluri de scriere/ștergere, ce ar putea reduce durata de viață a memoriilor de stocare.

Nu există nici un motiv pentru a ne alarma. Noile modele de medii de stocare au cel puțin 10.000 de cicluri de scriere, iar unitățile de stocare ce au prețuri mai ridicate garantează până la 100.000 de cicluri de scriere. Pentru a scoate din uz în 10 ani o unitate de stocare, ce are 10.000 de cicluri de scriere, ar trebui să rescriem fiecare bloc de memorie de 2.7 ori pe zi, în fiecare zi.

Se recomandă defragmentarea memoriilor de stocare la intervale mari, 1-2 luni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *